Mad under åben himmel med Haver til Maver

Pris

Gratis for københavnske fritidsklubber og ungeværk

Dato & TID

Sammen skal vi opleve glæden – og udfordringerne – ved at lave mad i det fri.
Bydel

Vi skal sammen tilberede et klimavenligt måltid enten over åben ild eller gasblus afhængig af forhold..I vil blive udfordret på jeres evne til at samarbejde, og jeres evner til at arbejde med mad i et miljø. I måske ikke er vant til hjemmefra. Haver til mavers madkatalog giver jer et indblik i klimavenlig og bæredygtig vegetarisk mad.

I grupper af 4-5 skal børnene sammen tilberede retter fra haver til mavers repertoire, som passer til årstiden. Vi giver derfor børnene et indblik i begrebet ” at spise i sæson” og dennes vigtighed i et samfund, hvor tingene går meget stærkt. Forløbet bliver således også et pusterum for børnene, hvor vi hygger os sammen om bålet i de tidlige eftermiddagstimer.  

Haver til maver har mange års erfaring med at skabe jordforbindelse og genskabelse af forbindelse mellem dyrkning og måltid hos børn og unge. Underviserne har mange forskellige baggrunde: gartner, kok, ernæring og sundhed, og biolog. Vi skaber et læringsrum, hvor børn og unge styrker deres fortrolighed med og forståelse for madens vej fra jord til bord, for naturen, for økologi, for madkvalitet og for sund levevis. 

Forløbet afholdes ved jeres bålsted på institutionen. I er også velkommen i vores skolehave på Frederiksberg.